» » Awas Buat Para Penyimpan, Jangan Sampai Tersalah Langkah!

Awas Buat Para Penyimpan, Jangan Sampai Tersalah Langkah!

amaran-buat-penyimpan-1

Tak dinafikan amalan menyimpan duit adalah suatu amalan yang baik. Tetapi tahukah anda amalan menyimpan duit mampu memberi mudarat kepada penyimpan?

Ini bukanlah cerita rekaan, tetapi realiti yang terjadi kepada masyarakat kita.

duit terbakar

 

Makcik ini lebih suka menyimpan duit di rumah kerana mungkin lebih mudah untuk mengambil duitnya apabila perlu. Tidak perlu pergi ke bank yang mana mungkin jauh dari rumah semata-mata untuk mengeluarkan wang.

Malangnya Allah telah menguji makcik ini dengan kebakaran yang mengakibatkan duit simpanan beliau hangus terbakar.

Tukar Duit Simpanan Kepada Emas

Jikalau makcik ini terdedah mengenai kebaikan menyimpan emas, kami percaya beliau pasti akan menukarkan duit simpanannya kepada emas. Di bawah ini adalah kisah benar yang terjadi kepada salah seorang penyimpan emas.

pengalaman

Alhamdulillah, mujur ibu saudari ini ada menyimpan emas. Dan dengan menggunakan simpanan emas ibu beliaulah mereka membeli kehidupan baru selepas tragedi kebakaran tersebut.

Nilai Emas Sentiasa Meningkat

harga emas

Tidak rugi jika kita menukarkan duit kita kepada emas. Dan memang tidak rugi kita membeli emas kerana nilainya akan meningkat saban masa.

Jika anda seorang pengumpul emas tegar, anda pasti tahu pada tahun 2012 harga emas mula merundum kesan dari spekulasi emas peringkat global.

Walaubagaimanapun harga emas sudah mula meningkat naik semula sehinggakan pada sekitar akhir tahun 2015, harga emas 999.9 telah mencatat harga melebihi RM200 segram!

Leave a Reply

CommentLuv badge