Mary Jardin Produk Kecantikan Pilihan Ku
| |

Assalamualaikum. Sebernarnya saya dah lama tahu pasal produk Mary Jardin ni. Ramai je dalam friendlist Facebook saya yang menjual produk ni. Tapi masa tu, belum terbuka hati lagi nak mencuba. Tapi sejak masuk umur 30 tahun, tiba-tiba je kulit muka jadi bermasalah. Dah mula … Read More

5 Cara Rawat Masalah Bibir Kering Agar Tak Sakit Bila Makan
| |

Assalamualaikum. Rasanya semua orang mesti pernah rasa masalah bibir kering sampai pecah-pecah kan? Bila bibir dah pecah, nak makan pun susah. Setiap kali terkena makanan dan minuman, kita akan rasa pedih dan sakit. Untuk elakkan dari bibir pecah-pecah, kita kenalah cepat-cepat merawat masalah bibir kering. … Read More

Hilangkan Jeragat Di Muka Supaya Kulit Tampak Cantik Berseri
| |

Assalamualaikum. Masalah jeragat dan wanita memang tak boleh dipisahkan. Terutamanya bila umur semakin meningkat. Nanti kita akan nampaklah semakin banyak bintik-bintik hitam yang naik di muka. Nak tahu tak cara mudah untuk hilangkan jeragat ni? Eh tonyoh-tonyoh dengan kertas pasir takkan hilang tau. Pakai … Read More

Petua Kecutkan Jerawat Dengan Mudah
| |

Assalamualaikum. Jerawat merupakan salah satu masalah kulit yang sering dihadapi dan boleh mengurangkan tahap keyakinan diri seseorang. Tak kiralah sama ada yang mengalami masalah jerawat ini lelaki atau perempuan. Mesti akan ada rasa rendah diri kan? Kalau nak diikutkan, memang banyak produk-produk yang dikatakan … Read More

Khasiat Madu Untuk Kesihatan
| |

Assalamualaikum. Madu bukan sebarang madu. Saya bukan nak bercerita fasal Madu Tiga ye. Tapi nak kongsikan khasiat madu untuk kesihatan kita semua. Abu Said al-Khudri ra. menceritakan : “Bahawa seorang lelaki telah datang menemui Nabi saw. Seraya berkata yang bermaksud: “Sesungguhnya saudaraku telah mengalami … Read More

Apa Itu Minyak Kelapa Dara / Virgin Coconut Oil (VCO)?
| |

Assalamualaikum. Makin lama, makin popular pula produk berdasarkan minyak kelapa dara / virgin coconut oil (VCO) ini. Macam-macam jenis jenama dah berada di pasaran, antaranya minyak kelapa dara jenama Bioasli, Oasis, Catalyst, Tanamera, Treenea, dan banyak lagi. Cari je di pasaran, memang berlambak-lambak ada. Tapi apa sebenarnya … Read More

10 Tanda Hormon Tak Stabil Yang Perlu Kita Tahu
| |

  Assalamualaikum. Wanita dan hormon memang tak dapat dipisahkan. Bila ada apa-apa masalah perasaan dan kesihatan, mulalah hormon yang akan disalahkan. Ayat paling biasa didengar adalah ‘hormon tengah tak stabil la tu”. Tapi memang betul pun. Sistem badan kita ini dipengaruhi oleh hormon. Terutamanya … Read More

Pengalaman Batuk Teruk Semasa Mengandung
| |

Assalamualaikum. Kali ni saya nak kongsikan pengalaman semasa mengandungkan ‘Aqeelah. Masa tu, saya mengalami batuk teruk dari awal mengandung dan batuk tu hanya betul-betul hilang selepas bersalin. Setiap kali batuk, area belikat saya akan rasa sakit. Dah pergi urut pun, tapi sakit tu tetap … Read More

Ejen Sah Bantal Hotel DAG
| |

Assalamualaikum. Saya sebenarnya dah terjebak dengan bisnes bantal hotel ni dari tahun lepas. Tapi sebelum ni saya cuma promote di FB. Ni baru nak war-war kan di blog. Saya jual bantal hotel jenama DAG, yang makin lama makin popular tu. Siap dah ada iklan … Read More

1 2 3 4 80