Elak Kebocoran Wang Dengan Menyimpan Emas
| |

Pantang Ada Duit Cash Rasanya ramai yang ada masalah ini. Langsung tak boleh ada duit dalam tangan, mesti akan terguna! Tak kiralah lelaki ataupun perempuan, kita memang lebih mudah terpengaruh untuk berbelanja apabila ada duit lebih. Bila nampak benda yang menarik je, terus keluarkan … Read More

Goldbar 1 Gram Powergold Ditimbang
| |

Berat Goldbar 1 Gram Tidak Tepat? Bagi yang belum tahu, goldbar 1 gram Powergold di seal rapi dengan plastik laminate bagi melindungi goldbar ini dari rosak. Untuk makluman, bukan hanya goldbar Powergold sahaja yang di seal rapi, malah kebanyakan produk syarikat lain juga sama … Read More

Sebab Kenapa Beli Emas Dapat Emas, Bukan Dapat Kertas!
| |

Tujuan Beli Emas? Amat mudah untuk menjawab persoalan ini. Sudah semestinya kita membeli emas untuk dipegang, sentuh, hidu dan rasa! Bayangkan kalau kita beli emas, tapi yang dapatnya adalah tulisan diatas kertas bertulis nilai gram yang kita beli. Sudah pasti aura emas itu tidak … Read More

ELAK PENIPUAN LAZADA : Ketahui Teknik Membeli Barang Di LAZADA
| |

Betul ke Lazada Penipu? Sekarang ini sudah semakin ramai yang suka membeli barang secara online. Di atas faktor-faktor mudah, jimat masa serta dapat membeli barang pada harga yang lebih rendah menjadi daya penarik untuk orang membeli melalui online. Walaubagaimanapun terdapat risiko yang perlu diambil oleh si … Read More

Ammar dan Tadika ABS
| |

Assalamualaikum. Sebelum ini Mama pernah kongsikan yang kami sedang mencari tadika untuk Ammar. Dan akhirnya, kami memilih untuk mendaftarkan Ammar di tadika ABS. Alhmdulillah, setakat tiga bulan ini, Ammar nampak sangat seronok untuk ke tadika. Bangun pagi pun ceria dan nampak tak sabar-sabar untuk ke tadika. … Read More

Semangat Yang Hilang
| |

Assalamualaikum. Susahnya nak mula kembali menulis di blog setelah lama menyepi. Entri terakhir adalah pada 4 Jan yang lepas. Nak buat ayat pun dah rasa janggal je ni. Sebenarnya, saya rindukan zaman rajin berblog dulu, terutamanya semasa zaman belajar dan semasa kami menetap di … Read More

Izz Ammar Dah Masuk Tadika
| |

Assalamualaikum. Hari ini Ammar dah masuk tadika, untuk kelas 5 tahun. Mula-mula dulu kami risau juga kalau-kalau tak mahu ke sekolah. Sebabnya setiap kali ditanya, dia akan jawab ‘tak nak, takut. cikgu marah’. Tapi kami daftarkan juga sebab nak beri Ammar peluang bergaul dengan … Read More

Anak Tak Suka Menulis? Cara Ini Mungkin Membantu
| |

Assalamualaikum. Anak tak suka pegang pensel. Rasa-rasanya ramai ibubapa yang hadapi masalah ini kan? Ammar pun macam tu juga. Bila disuruh menulis, dia akan cakap ‘penatlah’. Kalau mewarna guna pensil warna memang tak pernah siap. Dia cuma akan buat sikit dan tinggalkan. Bila saya … Read More

Menyimpan Emas untuk Pendidikan Anak? Berapa Emas di Perlukan?
| |

Pendidikan tinggi memerlukan kos yang banyak. Bagi ibubapa yang berkemampuan, mereka tidak menghadapi sebarang masalah jika anak mahu meyambung pelajaran. Tetapi bagi yang berpendapatan rendah dan sederhana, kebanyakannya terpaksa membuat pinjaman pendidikan. Bagi yang masih mempunyai anak kecil, eloklah anda hadamkan entri ini sehingga … Read More

1 2 3 4 5 6 80