Awas Buat Para Penyimpan, Jangan Sampai Tersalah Langkah!
| |

Tak dinafikan amalan menyimpan duit adalah suatu amalan yang baik. Tetapi tahukah anda amalan menyimpan duit mampu memberi mudarat kepada penyimpan? Ini bukanlah cerita rekaan, tetapi realiti yang terjadi kepada masyarakat kita.   Makcik ini lebih suka menyimpan duit di rumah kerana mungkin lebih … Read More

4 Faktor Utama Yang Mempengaruhi Harga Emas
| |

  1. Demand And Supply Harga emas pada dasarnya ditentukan oleh permintaan dan penawaran logam berharga ini. Harga emas semakin meningkat secara berterusan kerana permintaan yang tinggi dan bekalannya pula terhad. Selain daripada instrumen pelaburan, ia juga digunakan secara meluas untuk tujuan industri kerana … Read More

Daftar Perniagaan di SSM
| |

Assalamualaikum. Alhamdulillah, saya dah capai satu pencapaian baru dalam bidang bisnes online. Akhirnya saya dan suami dah mendaftar perniagaan di Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). Nama yang dipilih adalah BNK Global Resources. B singkatan nama saya (Badariah), dan K singkatan nama suami (Karim). Senang je sebenarnya … Read More

Stokis Powergold Gombak
| |

Assalamualaikum. Dalam bisnes Powergold, ada ahli biasa dan juga stokis. Untuk sebarang urusan pembelian emas dan pendaftaran ahli baru, stokis yang kena uruskan. Dan untuk setiap urusan ini, stokis akan dapat upah dari syarikat. Sebab itu kos untuk mendaftar sebagai stokis Powergold lebih mahal, … Read More

Jom Sertai Group Homeschooling Malaysia
| |

Assalamualaikum. Homeschooling dah makin popular di Malaysia. Terutamanya di kalangan ibu-ibu muda. Saya pun dah lama minat dengan homeschooling ni. Tapi dulu susah sangat nak jumpa support group. Dan baru-baru ini, ada satu group FB yang ditubuhkan oleh kenalan FB saya. Dalam beberapa hari … Read More

Tukar Duit Raya Anak Kepada Emas
| |

  Assalamualaikum. Selalunya orang akan masukkan kutipan duit raya ke dalam akaun bank anak-anak, kan? Saya pun macam tu juga sebelum ni. Tapi sejak dah celik emas, saya gunakan strategi yang lain pula. 1. Tukar Duit Raya Kepada Emas Sebahagian daripada duit raya anak-anak, … Read More

Rahsia Teknik Pajak Emas Yang Ramai Terlepas Pandang
| |

Kenapa Perlu Pajak Emas di Ar-Rahnu? Kita sering mendengar otai-otai emas bercakap tentang memajak emas di arrahnu. Cara mereka ialah memajak emas di arrahnu dan duit pajakan tersebut dijadikan modal membeli emas lain. Apa yang sering bermain di minda saya ialah bila kita pajak … Read More

5 Kelebihan Jadi Ahli Powergold
| |

Assalamualaikum. Semakin lama semakin ramai yang mendaftar sebagai ahli powergold. Ini menunjukkan yang Powergold semakin mendapat kepercayaan orang ramai. Tapi mungkin ada lagi yang masih tak tahu apa kelebihan jadi ahli Powergold. Teruskan baca sampai habis untuk tahu ye. =) 5 Kelebihan Jadi Ahli … Read More

Harga Pakej Ahli Powergold
| |

Assalamualaikum. Sejak mendaftar sebagai stokis Powergold, saya semakin suka bila dengar perkataan emas. Pertama, sebab dah tahu kenapa perlu simpan emas.Kedua, saya nak orang ramai pun tahu tentang kelebihan emas dan mula membuat simpanan emas mereka sendiri. Alhamdulillah sejak mendaftar, sudah beberapa ahli keluarga … Read More

1 2 3 4 5 6 7 80