» » Cara Merawat Senggugut

Cara Merawat Senggugut

posted in: Shaklee | 2

Assalamualaikum.

Masalah senggugut begitu sinonim bagi kaum wanita, terutamanya bagi golongan yang sedang meningkat remaja. Senggugut ini adalah sakit yang dialami apabila seseorang itu hampir datang haid ataupun semasa didatangi haid. Sakitnya berbeza-beza bagi setiap individu. Ada yang hanya sakit sedikit, tetapi ada juga yang mengalami kesakitan melampau sehingga perlu mengambil ubat tahan sakit dan mengambil cuti.

Bagi mereka yang mengalami sakit senggugut yang teruk tiap-tiap bulan, anda perlulah mendapatkan pemeriksaan kesihatan bagi memastikan anda tidak menghadapi masalah kesihatan yang lain, seperti cyst. Dan anda juga mungkin boleh mencuba petua menghilangkan senggugut yang Mama pernah kongsikan sebelum ini.

Tetapi bagi mereka yang bergantung kepada ubat tahan sakit tiap-tiap bulan bila diserang senggugut, Mama cadangkan agar anda cuba amalkan pengambilan suplemen untuk mengatasinya. Ini bagi mengelakkan pergantungan kepada ubat tahan sakit yang boleh menyebabkan kerosakan buah pinggang jika diambil dengan terlalu banyak.

Suplemen untuk merawat senggugut yang Mama cadangkan terdiri daripada kombinasi GLA Complex, OsteMatrix, dan B Complex. Pengambilan GLA Complex bertindak mengurangkan simptom seggugut kerana ianya dapat menambah paras GLA dalam badan (wanita yang mengalami masalah senggugut tidak dapat menukarkan linolenik asid kepada GLA dengan baik). B Complex pula membantu mengurangkan rasa sakit urat saraf, sakit belakang juga kekejangan semasa datang haid. Manakala OsteMatirix diperlukan bagi membekalkan kalsium tambahan, di mana sebelum didatangi haid paras kalsium menurun dan menyebabkan gangguan emosi.

set senggugut shaklee

Untuk tempahan, hubungi Mama di nombor ini:

MamaBard 013-3876903


Ataupun isi borang di bawah untuk menghantar emel kepada Mama:

Dengan menjadi ahli Shaklee berdaftar, anda akan mendapat diskaun sebanyak 20-25% untuk setiap produk. Dan jika anda mahu berbisnes Shaklee, terdapat banyak lagi kelebihan yang akan anda dapat.

Untuk mendaftar, sila klik gambar di bawah untuk maklumat lanjut.

daftar ahli shaklee

Portfolio MamaBard

2 Responses

 1. Norfanil
  | Reply

  biasanya kalau teruk sangat, makan panadol je..
  kalau sikit sikit just biarkan … tak berani sangat nak makan pil tahan sakit..
  supliment tak pernah makan agi..
  Norfanil recently posted..Jodoh itu Milik Allah, Jangan Terlampau MengharapMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge