» » Cara Untuk Elakkan Dari Terkena Alzheimer

Cara Untuk Elakkan Dari Terkena Alzheimer

posted in: Shaklee | 1

Assalamulaikum.

Penyakit Alzheimer adalah keadaan di mana daya ingatan seseorang merosot dengan teruknya sehinggakan pengidapnya tidak mampu mengurus diri sendiri. Penyakit ini lebih dikenali sebagai nyanyuk di dalam masayarakat kita.

Individu Yang Berisiko Mendapat Penyakit Alzheimer ialah;

 • Menghidap hipertensi apabila mencecah usia 40 tahun keatas.
 • Penghidap penyakit kencing manis / diabetes.
 • Kurang melakukan senaman
 • Paras kolesterol yang tinggi
 • Faktor keturunan – mempunyai ahli keluarga yang menghidap penyakit ini pada usia lingkungan 50 an.

Yang ini pula merupakan peringkat Alzheimer;

 • Lupa meletakkan kunci kereta, mengambil baki wang, tidak mahu membeli barang ke kedai, lupa nombor telefon atau dos ubat yang biasa dimakan antara sebahagian gejala ringan.
 • Apabila pesakit lupa mencampurkan gula dalam minuman, garam dalam masakan atau cara-cara membancuh air dikategorikan sebagai peringkat sederhana.
 • Apabila pesakit sudah tidak mampu melakukan perkara asas seperti menguruskan diri sendiri, keliru dengan keadaan persekitaran di rumah, tidak mengenali rakan-rakan atau ahli keluarga terdekat, ia menandakan tahap pesakit di peringkat yang serius.
 • Pesakit juga boleh menjadi seorang yang agresif, cepat marah dan hilang minat untu berinteraksi atau hobi yang pernah diminatinya. Dianggarkan bahawa pada sekitar 1950-an kira-kira 2.5 juta penduduk dunia menghidap penyakit ini. Pada tahun 2000, penghidap Alzheimer dijangka mencecah hingga enam juta orang.
 • Pesakit yang berada di tahap sederhana dan teruk akan menunjukkan tingkah laku yang pelik. Antaranya, seperi menjerit, terpekik dan mengikut penjaga ke mana sahaja¬† walaupun ke tandas.

Omega-3 Membantu Lambatkan Alzheimer

Berdasarkan hasil kajian Framingham, seorang dewasa yang mengambil hidangan asid lemak Omega 3 secukupnya iaitu 2-4 gm setiap hari, tubuhnya mempunyai cukup kandungan DHA yang membantu menurunkan kebarangkalian untuk mendapat penyakit Alzheimer atau nyanyuk sebanyak lebih 9 tahun berbanding orang yang tidak mengambil cukup Omega 3.

Omega Guard Shaklee Kaya Dengan Omega-3

Setiap kapsul Omega Guard Shaklee mempunyai sebanyak 100mg omega-3. Kita hanya perlu mengambil sebanyak 3 kapsul setiap hari untuk menampung keperluan omega-3 bagi orang dewasa.

omega guard shaklee

Untuk tempahan, hubungi Mama di nombor ini:

MamaBard 013-3876903


Ataupun isi borang di bawah untuk menghantar emel kepada Mama:

Dengan menjadi ahli Shaklee berdaftar, anda akan mendapat diskaun sebanyak 20-25% untuk setiap produk. Dan jika anda mahu berbisnes Shaklee, terdapat banyak lagi kelebihan yang akan anda dapat.

Untuk mendaftar, sila klik gambar di bawah untuk maklumat lanjut.

daftar ahli shaklee

Portfolio MamaBard

One Response

 1. Anuar
  | Reply

  Huh.. Risaunya bila baca entri ini.. Lepas ni kena amalkan cara hidup yang lebih sihat..
  Anuar recently posted..Bagaimana SIMKAD PERCUMA ini dapat jimatkan bil telefon saya di musim perayaan?My Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge