Ammar dan Tadika ABS

| |

Assalamualaikum. Sebelum ini Mama pernah kongsikan yang kami sedang mencari tadika untuk Ammar. Dan akhirnya, kami memilih untuk mendaftarkan Ammar di tadika ABS. Alhmdulillah, setakat tiga bulan ini, Ammar nampak sangat seronok untuk ke tadika. Bangun pagi pun ceria dan nampak tak sabar-sabar untuk ke tadika. … Read More

Semangat Yang Hilang

| |

Assalamualaikum. Susahnya nak mula kembali menulis di blog setelah lama menyepi. Entri terakhir adalah pada 4 Jan yang lepas. Nak buat ayat pun dah rasa janggal je ni. Sebenarnya, saya rindukan zaman rajin berblog dulu, terutamanya semasa zaman belajar dan semasa kami menetap di … Read More

Izz Ammar Dah Masuk Tadika

| |

Assalamualaikum. Hari ini Ammar dah masuk tadika, untuk kelas 5 tahun. Mula-mula dulu kami risau juga kalau-kalau tak mahu ke sekolah. Sebabnya setiap kali ditanya, dia akan jawab ‘tak nak, takut. cikgu marah’. Tapi kami daftarkan juga sebab nak beri Ammar peluang bergaul dengan … Read More

Daftar Perniagaan di SSM

| |

Assalamualaikum. Alhamdulillah, saya dah capai satu pencapaian baru dalam bidang bisnes online. Akhirnya saya dan suami dah mendaftar perniagaan di Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). Nama yang dipilih adalah BNK Global Resources. B singkatan nama saya (Badariah), dan K singkatan nama suami (Karim). Senang je sebenarnya … Read More

1 2 3 4 5 85