Pertama Kali Buat Biskut Raya

| |

Assalamualaikum. Sejak dah lima tahun kahwin ni, tahun ini baru kali pertama Mama buat biskut raya sendiri. Dulu masa bujang, memanglah ada tolong-tolong Bonda buat biskut raya. Bila dah kahwin dan menetap di luar negara, memang Mama tak ada buat. Tahun lepas pun tak … Read More

Erti Raya Pada Kanak-Kanak

| |

Assalamualaikum. Kalau cakap fasal raya, rasanya memang budak-budaklah yang paling gembira. Apa yang diorang tahu, dapat main bunga api, dapat baju baru, dan dapat duit raya. Ammar sebelum ini macam tak berapa faham lagi keseronokan beraya. Tahun ini dia dah besar sikit, barulah dia … Read More

Masih Lagi Dalam Mood Raya

| |

Assalamualaikum. Suka betul tengok timeline Facebook sejak raya pertama hari itu. Ramai yang kongsikan gambar raya mereka. Semuanya comel-comel belaka! Mama pun ada juga share beberapa keping gambar di Facebook. Kami tak bergambar banyak sangat pun, sebab masing-masing sibuk dengan anak-anak. Ini beberapa gambar … Read More

Selamat Hari Raya Aidilfitri

| |

Assalamualaikum. Rasanya belum terlambat lagi untuk Mama ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua. Harap dimaafkan jika ada sebarang penulisan di blog ini yang mengguris hati sesiapa. Alhamdulillah, tahun ini raya kami berjalan lancar. Sejak Sabtu lepas lagi Mama sudah balik ke rumah Bonda, … Read More

1 2 3 4 5 6 7 85