Semangat Yang Hilang

| |

Assalamualaikum. Susahnya nak mula kembali menulis di blog setelah lama menyepi. Entri terakhir adalah pada 4 Jan yang lepas. Nak buat ayat pun dah rasa janggal je ni. Sebenarnya, saya rindukan zaman rajin berblog dulu, terutamanya semasa zaman belajar dan semasa kami menetap di … Read More

Tips Paling Penting Dan Mudah Untuk Buat Blog

| |

Assalamualaikum. Blog bukan sahaja tempat untuk kita berkongsi cerita dan pengalaman. Tetapi juga boleh dijadikan sebagai medium untuk menjana pendapatan sampingan. Oleh sebab itu semakin ramai orang yang berminat untuk buat blog. Tetapi kebanyakannya hanya sekadar menanam impian, tapi tak bertindak. Apa sebabnya? Pertama, … Read More

Suami Geleng Kepala Bila Isteri Gila Berblog

| |

Assalamualaikum. Ramai suami yang geleng kepala bila isteri mereka gila berblog. Mana taknya, tiap-tiap hari asyik nak menghadap laptop je kerjanya. Samalah macam suami yang dalam video kat bawah ni. Mula-mula dia runsing juga kenapalah isterinya asyik berblog je. Rupa-rupanya……jeng jeng jeng. Silalah tonton … Read More

Dah Guna Thesis 1.8.5

| |

Assalamualaikum. Rasanya dah agak lama juga Thesis 1.8.5 ini dikeluarkan. Tapi baru minggu lepas saya tergerak hati nak guna versi terbaru ini. Sebabnya mata sakit melihatkan keputusan kelajuan blog di GTmetrix. Dah alang-alang nak edit balik semula blog biar ringan, saya pun terus sahaja … Read More

1 2 3 4 16