Theme WordPress Mesra SEO

| |

Assalamualaikum. Janji hanya tinggal janji. Rasanya minggu lepas baru je saya tukar ke theme Zealer, yang saya suka sangat2. Dan rasanya memang tak mahu dah tukar ke theme lain. Tapi bila baca entri INI di blog Kak Yanmie, terus saya ambil keputusan kena guna … Read More

Penulis Jemputan Khas

| |

Assalamualaikum. Bila dah masuk bulan Mac 2012 ini, saya nak buat satu pembaharuan untuk Blog Bardboo. Bermula dari bulan ini, akan ada entri2 yang ditulis oleh seorang penulis jemputan. Saya perasan yang majoriti pengunjung blog ini terdiri dari kaum Adam. Kesian la plak kat … Read More

Apa Faedah Jadi Blogger?

| |

Assalamualaikum. Selamat berhujung minggu buat semua. Mesti dah ada plan yang best untuk dibuat bersama keluarga, kan? Sebelum tu, saya nak tanya korang. Pernah tak ada orang tanya kenapa korang nak jadi blogger, nak ada blog? Saya dulu pernah ditanya soalan macam ni oleh … Read More

Plugin Sitemap Yang Best

| |

Assalamualaikum. Ingat lagi masa mula2 menggunakan blog wordpress self-hosting ini dulu, antara benda2 awal yang saya nak setelkan dulu adalah ‘Sitemap‘. Kenapa saya sangat pentingkan sitemap blog ni? Sebabnya dengan sitemap ini, akan memudahkan pelawat untuk menyelongkar blog kita untuk mencari maklumat.

1 2 3 4 5 6 16