Top Malaysian Blogger Yang Ingin Saya Jadikan BFF

| |

Assalamulaikum. Fuh2, semoga sempat untuk join segmen yang dianjurkan oleh Mama Murai ini. Segmen yang sangat senang, cuma perlu nyatakan siapakah Top Malaysian Blogger  yang ingin dijadikan sebagai BFF. Kalau ada rezeki untuk menang, maka akan dapatlah RM50. Senang-senang je untuk dapat duit, tentulah kena … Read More

Senarai Plugins Yang Digunakan

| |

Assalamualaikum. Perkara yang seronok bila menggunakan WordPress ini adalah kita dapat guna pelbagai jenis pulgins yang telah dicipta oleh orang2 kreatif di luar sana. Masa mula2 tu, memang saya teruja sangat. Install macam2 jenis plugin, kalau boleh semua jenis plugin nak cuba. Tapi lepas … Read More

Keburukan Bila Menggunakan WordPress

| |

Assalamualaikum. Antara WordPress dan Blogspot, mana yang lebih best? Ini persoalan yang susah nak dijawab, sebab masing2 ada pendapat tersendiri. Macam saya dulu, memang langsung tak terfikir pun nak berhosting sendiri ni. Setakat beli domain tu, adalah. Lebih2, saya tak mahu ambil risiko. Tapi … Read More

Mereka Rajin Komen: Disember 2011

| |

Assalamualaikum. Sudah terlambat ke untuk saya buat entri penghargaan ini? Rasanya tidak kot, sebab baru je tiga hari kita melangkah ke tahun baru 2012. Entri kali ini untuk menghargai mereka2 yang rajin datang dan komen di blog ini. Jom tengok gambarnya: Paihujey Suri Kimmie … Read More

1 2 3 4 5 6 7 16