Cabaran Ketika Hamil Yang Orang Lelaki Tak Akan Rasa

| |

Assalamualaikum. Mengandung memang menyeronokkan. Terutamanya bila dapat rasa bayi bergerak dalam perut. Tapi sebelum nak sampai ke saat itu, pasti ada banyak cabaran yang kita perlu lalui dulu.   Bagi yang dah pernah mengandung, mungkin dengan membaca entri ini akan membuatkan anda terkenang saat-saat … Read More

Tips Urus Duit Belanja Dapur Supaya Tak Kebulur Di Hujung Bulan

| |

Assalamualaikum. Bila hujung bulan je, ramai yang mengeluh duit tak cukup sementara nak tunggu duit gaji masuk. Masing-masing terpaksa ikat perut sementara tunggu poket penuh semula. Dulu-dulu, Mama pun tak ambil kisah sangat fasal duit belanja dapur rumah ini. Semuanya suami yang uruskan. Sehinggalah bila dah … Read More

Cara Tangkap Cicak Paling Mudah Dan Gerenti Berkesan

| |

Assalamualaikum. Rumah sewa kami ni memang banyak cicak. Jadi tahi cicak tu memang selalu je nampak bertepek-tepek. Tapi Mama masih boleh bersabar lagi. Tapi lepas je balik dari raya hari tu, memang geram tengok tahi cicak yang banyak sangat! Sebab kami tinggalkan rumah agak … Read More

Peranan Suami Membantu Isteri Dalam Penyusuan Susu Ibu

| |

Assalamualaikum. Semalam Mama ada kongsikan tips menyusukan bayi di awal kelahiran. Dan salah satu tipsnya adalah untuk beri suami faham tentang penyusuan susu ibu ini. Bila suami dah faham, barulah mudah untuk dia berikan sokongan. Kali ini kita hayati pula apakah peranan suami dalam … Read More

1 2 3 4 11