Cara Atasi Morning Sickness Agar Ibu Tetap Ceria Semasa Hamil

| |

Assalamualaikum. Perkara biasa bagi setiap ibu mengandung adalah morning sickness. Boleh dikatakan setiap ibu mengandung akan kena morning sickness, walaupun ada juga yang tak mengalaminya langsung. Ada yang kena teruk sampaikan badan jadi lemah tak bermaya, dan ada juga yang kena sekadar biasa-biasa sahaja. … Read More

Tips Menyusukan Bayi Di Awal Kelahiran

| |

Assalamualaikum. Ibu-ibu yang baru melahirkan selalunya akan merasa kekok bila pertama kali ingin menyusukan bayi. Mama pun begitu juga masa baru melahirkan Ammar. Memang tak tahu langsung macam mana nak buat. Tapi nasib baiklah ada nurse yang membantu. Alhamdulillah bila dah dapat Aneesa pula, … Read More

5 Masalah Penyusuan Susu Ibu Yang Anda Dan Pasangan Perlu Tahu

| |

Assalamualaikum. Alhamdulillah makin ramai yang sedar tentang kelebihan susu ibu. Dan Mama yakin ramai ibu-ibu yang dah mencari banyak ilmu penyusuan semasa mereka mengandung lagi. Walaupun menyusukan bayi ini adalah perkara semulajadi, tapi banyak benda yang kita perlu belajar untuk menjayakannya. Bukan mudah tau … Read More

Teknik Lipat Baju Supaya Baju Tak Berterabur Apabila Diambil

| |

Assalamualaikum. Saya yakin ramai pernah alami masalah ini. Dah penat-penat lipat baju dan susun elok-elok dalam laci, sekali datang seorang hamba ini main ambil je baju belah bawah tanpa alihkan dulu baju di atas. Jadinya, semua baju jadi berterabur! Tapi dibiarkan aja macam tu … Read More

1 2 3 4 5 11