Cara Kemas Rumah Dengan Teknik Konmarie

| |

Assalamualaikum. Tak semua orang suka kemas rumah. Ada yang rasa kemas rumah ini susah. Sebabnya baru lepas kemas je, dah bersepah semula. Terutamanya bagi yang ada anak kecil. Rumah saya pun macam tu juga sebenarnya. Selalu penuh dengan sepah yang anak-anak buat. Nak dilarang … Read More

Tips Sembuhkan Luka Bersalin Dengan Cepat Supaya Jahitan Tak Terbuka Semula

| |

Assalamualaikum. Selepas mengalami kesakitan bersalin, si ibu akan berdepan dengan cabaran semasa berpantang pula. Beruntung bagi mereka yang tak ada sebarang luka semasa bersalin. Bagi yang ada luka tak kiralah sama ada kecil atau besar, di bawah ini ada tips yang boleh diamalkan semasa … Read More

Koleksi Resepi Frozen Food Untuk Memudahkan Kerja Ibu-Ibu Sibuk

| |

Assalamualaikum. Memasak untuk suami dan anak-anak memang menyeronokkan. Lebih-lebih lagi kalau mereka berselera makan. Tapi proses memasak ini selalunya mengambil masa yang agak lama. Banyak tips yang kita boleh ikut untuk cepat memasak di dapur. Tetapi kadang-kadang tu, memang mood malas nak memasak akan … Read More

Tips Dan Petua Mudah Bersalin Supaya Tak Serik Nak Beranak Lagi

| |

Assalamualaikum. Sweet tak tajuk entri ni? Hihi. Sebenarnya tak kisahlah samaada senang atau susah pun bersalin, selalunya si ibu tak akan serik untuk beranak lagi. Sejurus melahirkan mungkin dia akan cakap dah serik, tapi bila anak dah besar sikit, mulalah rasa nak ada baby … Read More

1 2 3 4 5 6 11