» » GLA Complex Shaklee

GLA Complex Shaklee

posted in: Shaklee | 2

Assalamualaikum.

GLA Complex Shaklee merupakan satu lagi produk Shaklee yang mendapat perhatian ramai. Ianya amat sesuai untuk diamalkan oleh individu yang mempunyai masalah senggugut, kerana GLA Complex ini bertindak untuk mengawal kestabilan hormon dalam badan kita. Ianya juga sesuai diamalkan oleh beberapa golongan yang lain. Jom kita kenal lebih lanjut dengan produk ini.

Apa itu GLA Complex?

GLA atau nama saintifiknya Gama Linoleik Acid (GLA), merupakan bahan binaan bagi prostaglandin. Apa pula prostaglandin? Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan yang mengawal tekanan darah, mengawal kontraksi otot, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga boleh bertindak sebagai agen untuk anti keradangan dan anti pembekuan darah.

gla complex shaklee

Faedah GLA Complex

GLA dikatakan membantu mengurangkan keradangan yang biasa dalam sindrom pra-haid (PMS), arthritis rheumatoid dan eczema. Selain itu, GLA juga turut membantu dalam mengurangkan sakit dan kebas yang berkaitan dengan masalah kencing manis. GLA juga dikatakan dapat membantu mengawal kencing manis (jenis 2) dengan membaiki kadar insulin dan kolesterol. GLA juga membantu dalam menyingkirkan lebihan berat badan terutama bagi yang ingin mengurangkan berat badan.

Siapa yang memerlukan GLA Complex?

GLA diperlukan bagi golongan wanita yang menghidap Pre Menstrual Syndrom atau PMS. GLA sangat diperlukan oleh pengidap arthritis rheumatoid dan eczema dan mereka yang menghadapi masalah kencing manis serta mereka yang bimbang dengan lebihan berat badan.

Jika anda mempunyai masalah yang disebutkan di atas, Mama cadangkan untuk anda mencuba GLA Complex ini. Semua orang mesti nak badan yang sihat, kan? Barulah rasa bersemangat nak buat kerja seharian.

Untuk tempahan, hubungi Mama di nombor ini:

MamaBard 013-3876903


Ataupun isi borang di bawah untuk menghantar emel kepada Mama:

Dengan menjadi ahli Shaklee berdaftar, anda akan mendapat diskaun sebanyak 20-25% untuk setiap produk. Dan jika anda mahu berbisnes Shaklee, terdapat banyak lagi kelebihan yang akan anda dapat.

Untuk mendaftar, sila klik gambar di bawah untuk maklumat lanjut.

daftar ahli shaklee

Portfolio MamaBard

2 Responses

  1. […] Shaklee tak ada suplemen EPO, kan? Sebenarnya, Shaklee ada sediakan sesuatu yang lebih baik, iaitu GLA Complex. Nak tahu tak apa […]

  2. […] GLA Complex Shaklee mempunyai kandungan gamma linolenik asid yang tinggi, yang diambil daripada bunga borage dan juga bunga matahari. Selain itu, ianya juga turut diperkaya dengan vitamin E. Kandungan bahan-bahan di dalam produk ini adalah seperti berikut: […]

Leave a Reply

CommentLuv badge