» » Kolagen Dari Sumber Haiwan?

Kolagen Dari Sumber Haiwan?

posted in: Shaklee | 0

Assalamualaikum.

Tahukah anda, penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun? Kesan pengurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen di dalam badan.

Kekurangan kolagen di dalam akan menyebabkan munculnya tanda-tanda penuaan seperti kulit kusam dan tak berseri, kulit berkedut dan mula kendur, pigmentasi kulit, cepat letih dan lesu, sakit sendi, mudah lupa, dan kurang penglihatan.

Jika anda berusia 25 tahun ke atas dan ingin kekal awet muda, maka sudah pasti anda akan mencari suplemen kolagen untuk diamalkan. Tetapi, produk kolagen mana yang terbaik? Yang dapat memberikan kesan yang diinginkan?

Untuk pengetahuan anda, kolagen yang terbaik adalah dari sumber haiwan. Dan kolagen ikan dihidrolisis adalah yang terulung. Ia dianggap satu penyelesaian yang mudah, selamat dan ideal bagi membantu merangsang pertumbuhan kolagen dalam kulit. Kolagen hidrolisis adalah suplemen pelbagai fungsi yang berpotensi untuk meningkatkan pengurangan pelbagai penyakit dan mengatasi masalah fizikal. Berat molekulnya rendah daripada 1000 adalah  lebih mudah dicerna dan cepat diserap ke dalam usus berbanding dengan kolagen kompleks dari kambing, lembu atau babi seberat 400 000.

Kolagen ikan  dapat mempertahankan bentuk struktur asalnya iaitu rangkaian `Triple Helix’, struktur bentuk yang sama terdapat pada kolagen manusia. Ianya juga menyediakan asid amino yang penting yang sering tiada dalam pemakanan. Ia mengandungi 20 asid amino, termasuk 8 daripada 9 asid amino essential (tidak ada tryptophan).

Kajian klinikal awal juga menunjukkan bahawa pengambilan kolagen ikan pada sukatan yang betul selama 66 hari mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80%. Jadi, berdasarkan fata-fakta di atas, anda perlulah mencari suplemen kolagen yang dihasilkan dari sumber ikan.

Mana nak dapat? Hah, Shaklee Collagen Powderlah jawapannya! Ianya dihasilkan dari sisik ikan merah. Ianya memang produk yang berkualiti, bukan main tangkap muat je asalkan ada perkataan kolagen. Ujian klinikal yang dijalankan menunjukkan kesan seawal 8 minggu penggunaan.

collagen powder shaklee

Untuk tempahan, hubungi Mama di nombor ini:

MamaBard 013-3876903


Ataupun isi borang di bawah untuk menghantar emel kepada Mama:

Dengan menjadi ahli Shaklee berdaftar, anda akan mendapat diskaun sebanyak 20-25% untuk setiap produk. Dan jika anda mahu berbisnes Shaklee, terdapat banyak lagi kelebihan yang akan anda dapat.

Untuk mendaftar, sila klik gambar di bawah untuk maklumat lanjut.

daftar ahli shaklee

Portfolio MamaBard

Leave a Reply

CommentLuv badge