» » Kawal Paras Kolesterol Secara Semulajadi Dengan Phytocol-ST

Kawal Paras Kolesterol Secara Semulajadi Dengan Phytocol-ST

posted in: Shaklee | 1

kawal paras kolesterol (1)

Assalamualaikum.

Orang yang kurus tidak semestinya sihat. Selalunya bila buat pemeriksaan kesihatan, mereka sendiri yang akan terkejut kerana didapati mempunyai paras kolesterol yang tinggi. Masa itu barulah akan mencari cara-cara untuk turunkan paras kolesterol.

Sebenarnya dalam badan kita ini ada dua jenis kolesterol, iaitu High Density Lipoprotein (HDL) dan Low Density Lipoprotein (LDL). HDL adalah kolesterol baik, dan perlu berada dalam paras yang tinggi dalam badan kita. Sedangkan LDL pula adalah kolesterol jahat yang perlu disingkirkan.

turunkan kolesterol (1)

Jika LDL tinggi, ianya akan mendap di dalam salur darah dan menyebabkan ianya menjadi sempit. Seterusnya menyebabkan tekanan darah menjadi tinggi dan boleh membawa kepada masalah strok. Ianya macam efek domino, dari paras kolesterol yang tinggi dan terus menyebabkan masalah-masalah kesihatan yang lain.

Bagi yang ingin menurunkan paras kolesterol secara semulajadi, bolehlah mengambil Phytocol-ST sebagai suplemen harian.

Apa Itu Phytocol-ST?

Phytocol-ST mengandungi 2000mg fitosterol yang dirumus daripada buah-buahan,sayuran, dan bijiran. Ianya membekal 100% nilai fitosterol yang dicadangkan oleh Institut Kesihatan Kebangsann (NIH). Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol dalam lebih 80 kajian. Produk ini tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan.

Bagaimanan Phytocol-ST Bertindak?

Fitosterol di dalam produk ini mempunyai struktur yang sama dengan kolesterol. Di usus, fitosterol akan menghalang kolesterol daripada diserap ke dalam salur darah. Jadi, lebih banyak kolesterol yang akan disingkirkan.

turunkan kolesterol 2 (1)

phytocol-st shaklee

Untuk tempahan, hubungi Mama di nombor ini:

MamaBard 013-3876903


Ataupun isi borang di bawah untuk menghantar emel kepada Mama:

Dengan menjadi ahli Shaklee berdaftar, anda akan mendapat diskaun sebanyak 20-25% untuk setiap produk. Dan jika anda mahu berbisnes Shaklee, terdapat banyak lagi kelebihan yang akan anda dapat.

Untuk mendaftar, sila klik gambar di bawah untuk maklumat lanjut.

daftar ahli shaklee

Portfolio MamaBard

One Response

  1. muja
    | Reply

    muja pun terkejut dengan result kolesterol hari tu.. kawan muja yang kurus tu lagi tinggi daripada muja kolesterol dia… risau toll
    muja recently posted..Kerinduan Isteri Pada SuamiMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge