» » Makanan Berserat Tinggi Membantu Untuk Kurus Lebih Cepat

Makanan Berserat Tinggi Membantu Untuk Kurus Lebih Cepat

posted in: Shaklee | 1

Assalamualaikum.

Kalau boleh, semua orang nak badan yang kurus, kan? Sampaikan ada yang sanggup mencuba pelbagai produk tidak berdaftar yang dipasarkan secara meluas di luar sana. Kadang-kadang bila sudah terlalu taksub untuk kurus, kita tidak berfikir panjang lagi sama ada produk yang digunakan itu selamat atau tidak.

Tapi Alhamdulillah sejak berkenalan dengan Shaklee, Mama rasa yakin untuk mencuba pelbagai produknya kerana setiap produk Shaklee menjalani ujian klinikal yang banyak setiap tahun. Jadi, kualiti dan tahap keselamatannya memang tidak perlu diragui lagi. Dan sekarang ini bila Mama sendiri sudah berjaya mendapatkan berat badan ideal, Mama rasa bertanggungjawab untuk membantu lebih ramai orang untuk mencapai target yang sama dengan mengamalkan set kurus Shaklee.

kuruskan badan

Di dalam set kurus Shaklee, produk yang perlu diambil adalah untuk detoks, untuk pecahkan lemak, dan juga untuk penjagaan otot-otot badan. Sebagai info tambahan untuk semua yang mengambil set kurus ini, anda boleh meningkatkan pengambilan makanan berfiber ke dalam menu seharian untuk membantu mempercepatkan lagi proses menguruskan badan.

Ini kerana fiber-fiber di dalam makanan tidak akan diuraikan di dalam usus badan kita. Dan ianya akan ‘mengikat’ lemak-lemak yang telah diemulsikan oleh ejen ‘pemecah lemak’ yang ada dalam set kurus Shaklee. Fiber dan lemak ini kemudiannya akan dikeluarkan dari badan kita melalui najis. Secara tidak langsung, fiber ini membantu badan kita untuk menyingkirkan lemak dengan lebih efektif.

makanan tinggi serat

Selain itu, fiber ini juga mampu mengurangkan kadar kolesterol dalam badan. Jadi, selain dari kurus, kita juga dapat mengawal tahap kolesterol dalam badan.

Contoh makanan berfiber tinggi yang boleh kita amalkan adalah seperti kekacang, bijian, buah-buahan, sayur-sayuran, dan juga tumbuhan herba.

p/s: Bagi yang belum ada set kurus Shaklee, anda boleh mendapatkannya dari Mama, OK?

set kurus shaklee

Untuk tempahan, hubungi Mama di nombor ini:

MamaBard 013-3876903


Ataupun isi borang di bawah untuk menghantar emel kepada Mama:

Dengan menjadi ahli Shaklee berdaftar, anda akan mendapat diskaun sebanyak 20-25% untuk setiap produk. Dan jika anda mahu berbisnes Shaklee, terdapat banyak lagi kelebihan yang akan anda dapat.

Untuk mendaftar, sila klik gambar di bawah untuk maklumat lanjut.

daftar ahli shaklee

Portfolio MamaBard

 

One Response

  1. ?puan pink?
    | Reply

    baru tau pasal ni, hehe~
    ?puan pink? recently posted..Nazeef’s 1st ExperienceMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge