» » 4 Jenis Makanan Yang Mengurangkan Sakit Sendi

4 Jenis Makanan Yang Mengurangkan Sakit Sendi

posted in: Shaklee | 0

Assalamualaikum.

Masalah sakit sendi memang mengganggu pergerakan seharian orang yang menghidapinya. Selain daripada terus bergantung kepada ubat tahan sakit semata-mata, anda juga boleh mencuba pelbagai alternatif lain seperti cara rawatan Islam, urutan, dan tidak ketinggalan dengan menggunakan set sendi Shaklee yang terbukti berkesan ini.

Selain dari tiga cara di atas, anda juga boleh mencuba pelbagai jenis makanan yang Mama senaraikan di bawah ini. InsyaAllah dengan usaha berterusan, masalah sakit sendi yang dihadapi pasti akan dapat diatasi.

Baiklah, antara jenis-jenis makanan yang dapat mengurangkan masalah sakit sendi adalah:

makanan sihat

1. Ikan

Kandungan minyak ikan di dalam ikan laut dalam kaya dengan kandungan omega yang terbukti dapat melegakan sakit sendi dan kebas yang disebabkan oleh rheumatoid arthritis. Asid lemak omega ini juga mampu untuk melindungi tulang rawan daripada menjadi haus.

2. Soya

Kacang soya mempunyai banyak khasiat yang bernilai, antaranya ialah ianay bersifat anti-radang dan kaya dengan isoflavone. Pengambilan soya secara konsisten mampu untuk mengurangkan maslaah keradangan di bahagian sendi. Antara contoh makanan yang berasaskan soya adalah tempe dan kicap.

3. Buah-buahan

Anda boleh tambahkan pelbagai buah-buahan yang kaya dengan vitamin C ke dalam menu harian. Ini kerana vitamin C akan membantu dalam proses pembuatan kolagen, di mana kolagen dalam tulang adalah sedikit bagi mereka yang mempunyai masalah sakit sendi. Contoh buah-buahan yang kaya dengan vitamin C adalah mangga, oren, betik, dan kiwi.

4. Rempah dan Herba

Rempah dan herba bukan sahaja untuk menyedapkan masakan, tetapi ada banyak khasiat yang berada di dalamnya. Antaranya ialah ianya bersifat anti-radang dan mampu untuk mengurangkan sakit sendi.

Anda juga boleh menggunakan Set Sendi Shaklee untuk merawat masalah sendi.

set sendi shaklee

Untuk tempahan, hubungi Mama di nombor ini:

MamaBard 013-3876903


Ataupun isi borang di bawah untuk menghantar emel kepada Mama:

Dengan menjadi ahli Shaklee berdaftar, anda akan mendapat diskaun sebanyak 20-25% untuk setiap produk. Dan jika anda mahu berbisnes Shaklee, terdapat banyak lagi kelebihan yang akan anda dapat.

Untuk mendaftar, sila klik gambar di bawah untuk maklumat lanjut.

daftar ahli shaklee

Portfolio MamaBard

 

Leave a Reply

CommentLuv badge