» » Punca Jerawat Dan Cara Mengatasi Jerawat

Punca Jerawat Dan Cara Mengatasi Jerawat

posted in: Shaklee | 0

Assalamualaikum.

Masalah jerawat merupakan satu masalah yang tidak boleh dipandang ringan.  Ianya bukan sahaja mencacatkan penampilan, tetapi juga boleh meemberi  kesan kepada tahap keyakinan diri. Ini menyebabkan orang yang mempunyai masalah jerawat malu untuk bergaul dengan orang ramai.

Terdapat banyak punca jerawat yang telah dikenalpasti. Masalah yang paling utama adalah ketidakstabilan hormon. Ianya biasa dialami oleh golongan remaja, dan kadang-kala berlaku juga pada orang yang sudah dewasa.

Punca kedua adalah faktor cuaca dan keadaan sekeliling yang kurang bersih. Masalah jerawat juga mungkin disebabkan oleh penggunaan produk kosmetik yang tidak sesuai dengan kulit. Selain itu, bakteria juga boleh menjadi punca masalah jerawat. Dan antara punca-punca lain yang boleh diberi perhatian adalah faktor pemakanan dan stress.

Jika anda mempunyai masalah jerawat dan ingin mengatasinya dengan cara semulajai tanpa penggunaan ubat-ubatan, Mama cadangkan anda mengambil suplemen Shaklee seperti dibawah ini:

1) B Complex

2) Vitamin C

3) Vitamin E

set kulit shaklee

Untuk tempahan, hubungi Mama di nombor ini:

MamaBard 013-3876903


Ataupun isi borang di bawah untuk menghantar emel kepada Mama:

Dengan menjadi ahli Shaklee berdaftar, anda akan mendapat diskaun sebanyak 20-25% untuk setiap produk. Dan jika anda mahu berbisnes Shaklee, terdapat banyak lagi kelebihan yang akan anda dapat.

Untuk mendaftar, sila klik gambar di bawah untuk maklumat lanjut.

daftar ahli shaklee

Portfolio MamaBard

Leave a Reply

CommentLuv badge