» » Rahsia Kulit Cantik dan Gebu

Rahsia Kulit Cantik dan Gebu

posted in: Shaklee | 1

Assalamualaikum.

Kecantikan begitu sinonim dengan wanita. Semua wanita ingin kelihatan cantik. Tapi kalau setakat cantik luaran sahaja, tak berguna juga. Yang penting, dalaman kena cantik dahulu. Barulah akan terpancar kecantikan luaran yang sebenar. Nak cantik dalam, kenalah jaga hati. Tak mahu busuk-busuk hati. Selain itu, kita juga kena kekalkan keremajaan kulit dari dalam dengan pengambilan vitamin. Lepas ni dah tak perlulah lagi nak tonyoh-tonyoh mekap setebal tiga inci untuk memberikan ilusi kulit cantik umpama model, tak gitu? Hehe.

Vitamin untuk kulit cantik terdiri daripada kombinasi B Complex, Vita-C Plus, dan Vita-E. Ingat BCE, ingat kulit cantik! Jadi apa kelebihan yang ada pada ketiga-tiga jenis vitamin ini untuk mendapatkan kulit yang cantik?

set kulit shaklee

B Complex membantu kita untuk mendapatkan tona kulit yang sekata dan menjadikan kulit kelihatan berseri-seri. Ataupun dalam kata lain, muka nampak ‘glowing‘, tiada lagi tompok-tompok hitam dan kulit kusam. B Complex juga bertindak menstabilkan hormon bagi mengurangkan stress dan perasaan cepat marah. Bila tak stress dan tak marah, barulah boleh nampak awet muda. =)

Vita-C Plus pula sebagai penggalak (booster) bagi penghasilan kolagen. Penghasilan kolagen biasanya mula berkurangan apabila seseorang itu berumur 25 tahun ke atas. Dan kekurangan kolagen ini akan menyebabkan kedut-kedut halus mula muncul, terutamanya di bahagian muka. Sebab itu penting bagi kita mengambil vitamin C sebagai suplemen untuk mendapatkan kulit cantik. Ianya juga dapat mencerahkan kulit dan mencegah pigmen dari terbentuk.

Vita-E pula membekalkan vitamin E yang diperlukan oleh badan yang bertindak sebagai anti-oksida dan anti-penuaan. Vita-E ini membantu untuk menghilangkan parut jerawat dan juga mencerahkan kulit.

Dengan pengambilan ketiga-tiga vitamin ini secara konsisten, InsyaAllah kita boleh mendapatkan kulit cantik yang diidamkan. Bukan sahaja setakat cantik, tetapi ianya sudah semestinya akan meningkatkan tahap keyakinan diri kita untuk berdepan dengan orang ramai.

Untuk tempahan, hubungi Mama di nombor ini:

MamaBard 013-3876903


Ataupun isi borang di bawah untuk menghantar emel kepada Mama:

Dengan menjadi ahli Shaklee berdaftar, anda akan mendapat diskaun sebanyak 20-25% untuk setiap produk. Dan jika anda mahu berbisnes Shaklee, terdapat banyak lagi kelebihan yang akan anda dapat.

Untuk mendaftar, sila klik gambar di bawah untuk maklumat lanjut.

daftar ahli shaklee

Portfolio MamaBard

One Response

  1. staibaqhang
    | Reply

    sapa yang tak mau cantik…
    staibaqhang recently posted..Durian Balik Pulau KembaliMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge