» » Sakit Sendi dan Penawarnya

Sakit Sendi dan Penawarnya

posted in: Shaklee | 2

Assalamualaikum.

Sakit sendi merupakan salah satu jenis penyakit yang sering dihadapi oleh warga emas. Tetapi, golongan muda juga tidak terkecuali untuk mendapatnya, teruatamanya bagi golongan yang terlalu aktif dan kurang menjaga kesihatan badan. Terdapat banyak jenis sakit sendi, tetapi yang paling kerap berlaku adalah osteoarthritis.

sendi yang sihat

Osteoarthritis merupakan keradangan yang berlaku pada rawan tulang, dan menyebabkan kehausan rawan yang menyelaputi penghujung tulang. Antara tanda-tanda yang ditunjukkan oleh penghidap osteoarthritis adalah sendi membengkak, sendi berasa panas dan juga sukar digerakkan.  Aktiviti fizikal penghidapnya juga menjadi terbatas kerana mereka menghadapai kesukaran untuk mencangkung, melutut, dan juga apabila ingin bangun dari posisi duduk.

Osteoarthritis ini akan bertambah teruk dari sehari ke sehari dan mengganggu kualiti hidup penghidapnya. Ianya tidak boleh diubati sepenuhnya, tetapi tahap kesakitan dapat dikurangkan dengan senaman, fisioterapi, pengambilan ubat tahan sakit, dan suplemen seperti glukosamina. Pesakit osteoarthritis amat digalakkan untuk mengurangkan berat badan bagi mengurangkan beban pada sendi.

set sakit sendi

Jika anda mengalami masalah sakit sendi dan ingin mengelakkan penggunaan ubat tahan sakit, anda bolehlah mencuba suplemen Advanced Joint Health Tablets (AJHT) ini. Ianya merupakan merupakan gabungan ekstrak Boswellia (digunakan dalam perubatan Ayurveda), ektrak jagung, dan juga turut dilengkapkan dengan zink, magnesium, mangan, dan vitamin c. Produk ini 100% diperbuat daripada tumbuhan.

Untuk tempahan, sila hubungi nombor ini:

Aisyah 017-2262095

2 Responses

  1. ummu aisya
    | Reply

    Perkongsian yg sangat bermanfaat. 🙂

    penawar sakit sendi

  2. […] menyebabkan kekejangan otot, sukar tidur, sembelit, mudah marah, sakit pinggang dan kaki, masalah sakit sendi, rendah kadar metabolisme, cepat letih, dan rambut gugur. Bagi wanita hamil pula, kekurangan […]

Leave a Reply

CommentLuv badge