Cabaran Berebut Gajet Dengan Anak Bagi Ibu Yang Berniaga Online

| |

Assalamualaikum. Alhamdulillah makin ramai ibu-ibu yang mengambil keputusan untuk berniaga online. Sambil-sambil melayan Facebook dan blog, boleh juga jana pendapatan untuk keluarga. Tapi antara cabaran terbesar bagi ibu-ibu berniaga online ini adalah untuk berebut gajet dengan anak. Bila kita pegang smartphone, dia pun nak … Read More

Suami Geleng Kepala Bila Isteri Gila Berblog

| |

Assalamualaikum. Ramai suami yang geleng kepala bila isteri mereka gila berblog. Mana taknya, tiap-tiap hari asyik nak menghadap laptop je kerjanya. Samalah macam suami yang dalam video kat bawah ni. Mula-mula dia runsing juga kenapalah isterinya asyik berblog je. Rupa-rupanya……jeng jeng jeng. Silalah tonton … Read More

Ada Anak Kecil Bukan Penghalang Untuk Berbisnes Online!

| |

Assalamualaikum. Kos sara hidup di Malaysia makin meningkat setiap hari. Harga minyak naik, harga tol naik, harga barangan naik, dan tekanan hidup juga naik. Dengan GST yang akan dimulakan tak lama lagi ni, sudah pasti kita akan makin terbeban, kan?Jadi apa yang kita perlu … Read More

3 Tips Mudah Berjaya Dalam Bisnes Online Untuk Surirumah

| |

Assalamualaikum. Alhamdulillah, semakin ramai surirumah yang menjalankan bisnes online sekarang ini. Walaupun berada di rumah sepanjang hari, ianya tidak menghalang surirumah daripada membantu menambah pendapatan keluarga. Menjalankan perniagaan dari rumah sebenarnya amat mencabar. Terutama sekali jika mempunyai anak-anak yang masih kecil. Selain daripada menguruskan … Read More