Semangat Yang Hilang

| |

Assalamualaikum. Susahnya nak mula kembali menulis di blog setelah lama menyepi. Entri terakhir adalah pada 4 Jan yang lepas. Nak buat ayat pun dah rasa janggal je ni. Sebenarnya, saya rindukan zaman rajin berblog dulu, terutamanya semasa zaman belajar dan semasa kami menetap di … Read More

Tips Paling Penting Dan Mudah Untuk Buat Blog

| |

Assalamualaikum. Blog bukan sahaja tempat untuk kita berkongsi cerita dan pengalaman. Tetapi juga boleh dijadikan sebagai medium untuk menjana pendapatan sampingan. Oleh sebab itu semakin ramai orang yang berminat untuk buat blog. Tetapi kebanyakannya hanya sekadar menanam impian, tapi tak bertindak. Apa sebabnya? Pertama, … Read More

Tips Buat Blogger Baru -Part 02

| |

Assalamualaikum. Selamat memulakan minggu baru!! Kalau minggu lepas untuk segmen “Tips Buat Blogger Baru” ni saya dah sentuh mengenai widget-widget yang perlu ada dalam setiap blog, tapi kali ini plak saya nak sentuh mengenai perkara-perkara yang TIDAK PERLU ADA.   Agak-agak korang lah kan, … Read More

Tips Buat Blogger Baru – Part 01

| |

Assalamualaikum. Seperti yang dijanjikan, saya nak share tips-tips yang khas buat blogger baru. Ini memang khas buat blogger baru tau! Yang baru je buat blog, dan tak tahu nak buat apa dengan blog diorang tu. Huhu. Daripada korang terus-terusan pening kepala, meh baca tips-tips … Read More