Anak Tak Suka Menulis? Cara Ini Mungkin Membantu

| |

Assalamualaikum. Anak tak suka pegang pensel. Rasa-rasanya ramai ibubapa yang hadapi masalah ini kan? Ammar pun macam tu juga. Bila disuruh menulis, dia akan cakap ‘penatlah’. Kalau mewarna guna pensil warna memang tak pernah siap. Dia cuma akan buat sikit dan tinggalkan. Bila saya … Read More

Jom Sertai Group Homeschooling Malaysia

| |

Assalamualaikum. Homeschooling dah makin popular di Malaysia. Terutamanya di kalangan ibu-ibu muda. Saya pun dah lama minat dengan homeschooling ni. Tapi dulu susah sangat nak jumpa support group. Dan baru-baru ini, ada satu group FB yang ditubuhkan oleh kenalan FB saya. Dalam beberapa hari … Read More