Tips Urus Duit Belanja Dapur Supaya Tak Kebulur Di Hujung Bulan

| |

Assalamualaikum. Bila hujung bulan je, ramai yang mengeluh duit tak cukup sementara nak tunggu duit gaji masuk. Masing-masing terpaksa ikat perut sementara tunggu poket penuh semula. Dulu-dulu, Mama pun tak ambil kisah sangat fasal duit belanja dapur rumah ini. Semuanya suami yang uruskan. Sehinggalah bila dah … Read More

Teknik Lipat Baju Supaya Baju Tak Berterabur Apabila Diambil

| |

Assalamualaikum. Saya yakin ramai pernah alami masalah ini. Dah penat-penat lipat baju dan susun elok-elok dalam laci, sekali datang seorang hamba ini main ambil je baju belah bawah tanpa alihkan dulu baju di atas. Jadinya, semua baju jadi berterabur! Tapi dibiarkan aja macam tu … Read More

Cara Kemas Rumah Dengan Teknik Konmarie

| |

Assalamualaikum. Tak semua orang suka kemas rumah. Ada yang rasa kemas rumah ini susah. Sebabnya baru lepas kemas je, dah bersepah semula. Terutamanya bagi yang ada anak kecil. Rumah saya pun macam tu juga sebenarnya. Selalu penuh dengan sepah yang anak-anak buat. Nak dilarang … Read More

Koleksi Resepi Frozen Food Untuk Memudahkan Kerja Ibu-Ibu Sibuk

| |

Assalamualaikum. Memasak untuk suami dan anak-anak memang menyeronokkan. Lebih-lebih lagi kalau mereka berselera makan. Tapi proses memasak ini selalunya mengambil masa yang agak lama. Banyak tips yang kita boleh ikut untuk cepat memasak di dapur. Tetapi kadang-kadang tu, memang mood malas nak memasak akan … Read More

1 2 3 4 5