» » Tambah Tenaga Dengan Makan Vitamin

Tambah Tenaga Dengan Makan Vitamin

posted in: Shaklee | 1

Assalamualaikum.

Masalah keletihan akan menganngu produktiviti seharian kita. Dan keletihan yang melampau adalah membahayakan kepada kesihatan dan keselamatan.

Salah satu sebab badan letih adalah kerana kita kurang tidur. Tetapi dengan keadaan hidup sekarang, nak dapatkan tidur yang cukup memang agak susah. Terutamanya bagi mereka yang mempunyai anak kecil.

vitamin tambah tenaga (1)

Cara Mudah Untuk Tambah Tenaga

Jadi apa cara yang boleh kita guna untuk tambah tenaga? Yang paling mudah adalah dengan pengambilan suplemen harian. Tapi apa yang perlu dimakan?

Haa di sini Mama nak syorkan dua jenis vitamin untuk tambah tenaga yang boleh anda cuba.

1. B Complex

Vitamin ini turur dikenali sebagai ‘vitamin tenaga’. Ianya meningkatkan metabolisme badan untuk menukar makanan yang kita makan kepada tenaga.

B Complex Shaklee lengkap dengan pelbagai jenis vitamin. Dan antaranya adalah vitamin B12 yang menukarkan karbohidrat kepada glukosa. Vitamin B12 jgua membantu otak untuk lebih fokus.

b-complex shaklee

 

2. CoQHealth Plus

Koenzim Q10 (CoQ10) biasanya terdapat di dalam mitokondria dan ianya membantu penghasilan tenaga untuk sel-sel badan. Namun jumlah koenzim ini semakin berkurang dengan pertambahan umur. Sebab itu kita akan rasa lebih mudah letih apabila sudah berusia.

Pengambilan suplemen CoQHealth Plus Shaklee secara konsisten dapat membantu untuk mengekalkan paras CoQ10 dalam badan. Produk ini dihasilkan daripada bahan-bahan semulajadi dan mengadungi campuran CoQ10, vitamin E, dan ekstrak teh hijau.

Apabila paras konenzim Q10 banyak dalam mitokondria, ianya akan menggalakkan lagi penghasilan tenaga dan membantu kita untuk kekal bertenaga sepanjang hari.

coqhealth plus shaklee

Ambil Suplemen Untuk Kekal Cergas

InsyaAllah dengan pengambila kedua-dua suplemen ini secara konsisten, ktia akan jadi levih bertenaga. Barulah boleh buat macam-macam kerja dalam satu hari.

 

Anda boleh dapatkan suplemen ini dari Mama ye, Ok? =)

 

Untuk tempahan, hubungi Mama di nombor ini:

MamaBard 013-3876903


Ataupun isi borang di bawah untuk menghantar emel kepada Mama:

Dengan menjadi ahli Shaklee berdaftar, anda akan mendapat diskaun sebanyak 20-25% untuk setiap produk. Dan jika anda mahu berbisnes Shaklee, terdapat banyak lagi kelebihan yang akan anda dapat.

Untuk mendaftar, sila klik gambar di bawah untuk maklumat lanjut.

daftar ahli shaklee

Portfolio MamaBard

 

One Response

  1. titan
    | Reply

    kalau yang jenis susah sikit nak telan ubat atau vitamin ni camana eh..
    titan recently posted..Peristiwa dan hari penting pada 28 JulaiMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge