» » Tips Merawat Sakit Sendi Bahu Dengan Cara Urutan

Tips Merawat Sakit Sendi Bahu Dengan Cara Urutan

posted in: Shaklee | 2

Assalamualaikum.

Masalah sendi bukan sahaja dialami oleh golongan tua, tetapi jua boleh dialami oleh golongan muda, terutamanya bagi mereka yang aktif bergerak.

Antara masalah sendi yang boleh merumitkan keadaan adalah masalah sakit sendi bahu.Masalah sakit sendi bahu ini akan menyebabkan sesorang itu tidak dapat menggerakkan tangannya secara bebas. Pergerakan sedikit sahaja pun sudah cukup menyakitkan, apatah lagi untuk melakukan kerja-kerja yang biasa dilakukan sebelum ini. Penderitanya juga mungkin mengalami masalah untuk menguruskan diri sendiri sehinggakan perlu mendapatkan pertolongan dari orang sekeliling.

sakit sendi bahu

Selalin daripada bergantung kepada ubat hospital, anda boleh mencuba kaedah rawatan secara Islam dan juga rawatan secara urutan atau tekanan yang dikongsikan di artikel INI. Kaedah urutan dan tekanan ini dibuat kepada titik-titik akupunktur dan saraf yang terdapat di bahu bagi melegakan kesakitan dan merangsang kembali saraf yang sudah tidak aktif. Apabila urat saraf di bahagian bahu ini dirangsang, ianya akan kembali akftif semula dan akan menghilangkan rasa sakit yang dialami sebelum ini.

Titik akupunktur memang banyak di bahagian bahu jadi anda boleh menekan selama 30 saat bagi memberikan kelegaan dan menguatkan kembali bahu yang lemah sebagai contoh sendi bahu yang terkeluar dari soketnya. Kaedah rawatan seperti ini perlulah dilakukan oleh orang yang pakar tentangnya. Anda boleh mencari ahli akupuntur yang berada berdekatan dengan anda.

Sebagai alternatif lain, anda juga boleh menggunakan suplemen khas yang dirumus untuk masalah sakit sendi ini, seperti yang telah dikongsikan di sini: Rawatan Sakit Sendi

Set Sendi Sihat
Set Sendi Shaklee

Untuk tempahan, sila hubungi nombor ini:

Aisyah 017-2262095

 

2 Responses

 1. abdul jabar
  | Reply

  assalamualaikum nak tanya sikit baru baru ne anak saya mengalami kemalangan jln rya dan dia patah tangan dan kaki
  tulang tangan dan kaki patah ,tangan dia tidak berfungsi dan rasa sakit apakah cara ini boleh kembali baik
  doctor kata urat putus ,

 2. Abdur
  | Reply

  Yang terjadi pada budak kecil biasanya sakit panas apabila tertarik bahu
  Abdur recently posted..Arti Dan Kegunaan CDN FOR WORDPRESSMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge