» » Set Diabetes Shaklee Bantu Kawal Masalah Kencing Manis

Set Diabetes Shaklee Bantu Kawal Masalah Kencing Manis

posted in: Shaklee | 1

 

Assalamualaikum.

Semakin ramai rakyat Malaysia yang menghidap penyakit kencing manis ataupun diabetes ini. Majoriti daripadanya adalah disebabkan oleh corak pemakan yang tidak sihat dan gaya hidup yang tidak aktif. Jika dulu penghidap diabetes adalah mereka yang berumur dalam lingkungan lebih 4o tahun, tetapi sekarang ini sudah semakin ramai remaja dan kanak-kanak yang turut menghidapinya.

Apabila seseorang itu sudah didiagnos sebagai menghidap penyakit diabetes, mereka perlu memakan ubat setiap hari. Dan jika ubat tersebut sudah kurang berkesan, ianya akan ditukar kepada ubat lain sehinggalah pada satu tahap apabila dengan mengambil ubat sahaja tidak mampu mengawal paras gula dalam darah. Apabila ini berlaku, mereka perlu mengambil suntikan insulin pula.

diabetes

 

Ramai orang mengelak dari menerima suntikan insulin ini, kerana ianya sulit untuk dilakukan setiap hari. Oleh itu, bagi yang baru didiagnos, haruslah konsisten memakan ubat yang diberikan dan mengawal pemakanan seharian. Bagi yang ingin mencuba rawatan alternatif, anda bolehlah mencuba set diabetes Shaklee ini.

Set Diabaetes Shaklee

Set diebetes Shaklee ini terdiri daripada pelbagai produk, yang mempunyai fungsi dan kelebihan yang tersendiri. Anda boleh memilih mana-mana produk yang dirasakan sesuai dengan keadaan semasa anda dan juga bajet.

set diabetes shaklee

1. ESP

Sesuai diamalkan untuk membekalkan tenaga berpanjangan. ESP mempunyai indeks glisemik yang rendah, bermaksud paras gula dibebaskan ke dalam darah sedikit demi sedikit.

2. GLA Complex

Merendahkan paras gula dalam darah dan mengurangkan rasa kebas-kebas yang disebabkan oleh kerosakan saraf.

3. Vita-C

Mempercepatkan luka pada pesakit diabetes dan meningkatkan sistem imuniti badan.

4. Zinc Complex

Membantu pankreas untuk merembeskan hormon insulin yang penting untuk mengawal kandungan gula pada tahap yang diperlukan dalam darah. Ianya juga membantu untuk mengecutkan luka dengan cepat.

Untuk tempahan, hubungi Mama di nombor ini:

MamaBard 013-3876903


Ataupun isi borang di bawah untuk menghantar emel kepada Mama:

Dengan menjadi ahli Shaklee berdaftar, anda akan mendapat diskaun sebanyak 20-25% untuk setiap produk. Dan jika anda mahu berbisnes Shaklee, terdapat banyak lagi kelebihan yang akan anda dapat.

Untuk mendaftar, sila klik gambar di bawah untuk maklumat lanjut.

daftar ahli shaklee

Portfolio MamaBard

 

One Response

  1. mamat
    | Reply

    mcm mana nak order yee ? brape harga

Leave a Reply

CommentLuv badge