» » Vitamin Yang Tidak Boleh Diambil Oleh Ibu Hamil

Vitamin Yang Tidak Boleh Diambil Oleh Ibu Hamil

posted in: Shaklee | 1

Assalamualaikum.

Set Kehamilan Shaklee terdiri daripada vitamin B, vitamin C, multivitamin, dan juga kalsium yang memang penting untuk kehamilan yang sihat. Tapi perlu diingatkan, tidak semua jenis vitamin atau produk Shaklee boleh diambil ketika mengandung. Sebab itu ibu-ibu kena berhati-hati bila membeli. Jangan kerana hanya nak harga ahli Shaklee, main redah aja beli suplemen dari mana-mana pengedar. Kalau tersalah beli, ada kemungkinan ibu-ibu akan terambil vitamin yang tidak sesuai untuk ibu hamil. Kan bahaya tu?


Di bawah ini, Mama senaraikan vitamin yang tidak sesuai diambil oleh ibu hamil:

 1. Alfalfa – alfalfa adalah sejenis herba, dan ditakuti boleh menyebabkan berlaku early contraction. Tapi untuk ibu yang tandem nursing semasa hamil, alfalfa adalah selamat.
 2. Vitamin A – vitamin A penting untuk ketahanan tubuh, penglihatan dan perkembangan fizikal, tetapi pengambilan yang berlebihan boleh menyebabkan kecacatan. Ambil kurang daripada 5000 IU sehari.
 3. Vitamin E – sama seperti Vitamin A, walaupun vitamin E dapat menguatkan rahim (bagus untuk ibu hamil) tapi pengambilannya perlu di kawal. Dapatkan nasihat doktor anda sebelum ambil vitamin E semasa hamil.

Untuk tempahan, hubungi Mama di nombor ini:

MamaBard 013-3876903


Ataupun isi borang di bawah untuk menghantar emel kepada Mama:

Dengan menjadi ahli Shaklee berdaftar, anda akan mendapat diskaun sebanyak 20-25% untuk setiap produk. Dan jika anda mahu berbisnes Shaklee, terdapat banyak lagi kelebihan yang akan anda dapat.

Untuk mendaftar, sila klik gambar di bawah untuk maklumat lanjut.

daftar ahli shaklee

Portfolio MamaBard

One Response

 1. Melastik Bintang
  | Reply

  wah, ada juga vitamin tak boleh makan rupanya…=)

  perlukan bantuan untuk vote bog MB

  http://www.melastikbintang.com/blogger/contest-review-blog-paling-popular.html
  Melastik Bintang recently posted..Tips Untuk Meningkatkan Ranking AlexaMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge